Château Barbanau, Roquefort


Sophie en Didier Simonini besloten op een dag met de ouders van Sophie om de paar hectare wijnranken die ze geërfd hadden in Cassis te gaan exploiteren en zo Clos Val Bruyère te doen herleven. In hetzelfde jaar kochten ze Château Barbanau met zijn verlaten kelders dat zijn productie in zijn geheel verkocht aan de coöperatie. Ze herstelden de kelders en maakten hun eerste vintage in 1989. Sophie en Didier werkten altijd al biologisch met een certificering in 2008 en sinds 2018 zijn zij biodynamisch gecertificeerd door Biodyvin. Bovendien zijn de wijnen ook ‘vegan’.

Hun wijngaarden liggen in het uiterste westen van de Côtes de Provence, 360 meter boven de zeespiegel, op een bodem van klei en kalksteen. De 23 hectare wijngaarden liggen op hellingen die uitkijken op zee. Hier floreren Syrah, Grenache, Mourvèdre, Cinsault en Rolle. Elk perceel heeft een naam, afhankelijk van de bomen die het begrenzen, of de dieren die er graag komen: Syrah kers, Cabernet appel, wild zwijn Rolle.